De eerste rijles in Alphen aan den Rijn

Vanmiddag krijgt mijn dochter haar eerste rijles Alphen aan den Rijn. Het leuke hieraan is dat wij dit als verrassing hebben besproken voor haar. Een half jaar geleden is zij 16 jaar geworden en omdat zij wilde sparen voor haar rijbewijs heeft zij een scooter certificaat afgewezen. Volgens haar zeggen duurt het nog twee jaar voordat zij haar eerste les voor het autorijden kon volgen en in die twee jaar kon zij nog voor heel veel lessen sparen. 

Wat keek onze dochter raar op toen vanmiddag een les auto de straat in kwam rijden en helemaal toen de instructeur uit de auto stapte en bij ons aanbelde.  

Een uitbundige dochter

Voordat mijn dochter het in de gaten had, was zij aan haar eerste rijles in Alphen aan den Rijn begonnen. Het is tegenwoordig al mogelijk om met de leeftijd van 16.5 al aan deze lessen te beginnen. Echter mag je niet eerder alleen rijden tot je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt. 

Wij als ouders hebben natuurlijk een geschikte rijschool uitgezocht. Via het internet hebben wij gekeken en daar kwam Alphense Verkeersopleiding als beste uit de bus. Behalve dat het slagingspercentage hier hoog ligt, zijn de prijzen voor deze lessen zeer aantrekkelijk.